NS stars HK NS Stars

Šta  je  hokej  na  ledu ?

 

Hokej na ledu je najbrži (najdinamičniji) ekipni sport na svetu, sa približno 2 miliona igrača svih uzrasta širom sveta.

To je brz, ekipni sport koji krase veština, brzina, disciplina i ekipni rad. To je igra koja zahteva brzo razmišljanje i brze reakcije. To je igra kroz koju se razvijaju mnoge posebne veštine kao što su klizanje, dodavanje, kontrola paka i šutiranje.

 

 

Zašto  treba  da  se  uključite ?

 

Brojne su prednosti za decu; učenje veština koje popravljaju okretnost, snagu i koordinaciju. Hokej na ledu, takođe, može da razvije samopouzdanje kod dece; samopoštovanje, sportski duh i ekipne (timske) veštine. Što je najvažnije od svega, deca će se zabavljati u pozitivnom, zdravom i bezbednom okruženju, istovremeno upoznajući drugu decu.

Sport koji je uzbudljiv za gledanje, a još uzbudljiviji za igranje. Zbog toga vam želimo dobrodošlicu u čudesni svet hokeja na ledu

 

 

Zašto  deca  igraju  hokej  na  ledu ?

 

Sprovedeno je istraživanje da bi se utvrdilo zbog čega deca počinju da igraju hokej i zašto njime nastavljaju da se bave. Mnogo razloga može biti podeljeno u 4 kategorije. Po značaju, one su:

 

Pripadnost

Osećaj

Posebnost

Uspeh

 

 

 

Pripadnost

Deca žele da razviju i održe bliske veze sa svojim saigračima i trenerima. Oni žele da budu prihvaćeni kao deo grupe, da ih njihovi saigrači cene i žele da se zavavljaju.

Oni uživaju u:

sklapanju prijateljstava

igri sa svojim saigračima

sastancima i druženjima ekipe

 

 

 

Osećaj

Deca uživaju u brzini i konkurentnosti koju im pruža hokej na ledu. Deca vole da igraju sport koji se razlikuje od drugih sportova.

Njima se dopada:

Uzbudljivost i brzina igre

Osećaj pripadnosti ekipi (osećaj da su deo ekipe)

Da ulažu trud

 

 

 

Posebnost

Deca žele da napreduju igrajući hokej, da usavršavaju veštine igre i da budu dobri igrači.

Oni žele da:

unaprede svoje sposobnosti

uče nove veštine

budu najbolji

 

 

 

Uspeh

Deca žele da njihov uspeh bude priznat i da budu pohvaljeni. Žele da dobiju nagrade i da postanu poznati igrači hokeja na ledu.

Deca vole da:

Pobeđuju

Njihov uspeh bude priznat

Dobijaju trofeje

 

 

 

 

Jeste  li  znali ?

 

Međunarodna hokejaška federacija (IIHF) je upravljačko telo za međunarodni hokej na ledu. IIHF sačinjava 69 Nacionalnih saveza – članova. IIHF je odgovoran za Svetska prvenstva u hokeju na ledu i za turnire u hokeju na ledu na Olimpijskim igrama, a takođe i za razvoj i promociju ovog sporta na globalnom nivou.